måndag 3 oktober 2011

Glitter & Glamour

En vecka med Glitter & Glamour och en känsla av VIP. Ja, så skulle man kunna säga att den senaste veckan har varit där kändisarna avlöst varandra i en aldrig sinande ström. Nåja, de har ju inte alla varit fysiskt närvarande men vi har fått en liten känsla av kändisvärlden.

En som dock i allra högsta grad var fysiskt närvarande var Isabella Löwengrip, kanske mer känd som Blondinbella och en av Sveriges mesta bloggerskor. Och i torsdags fick alla årskurs 1-elever en föreläsning av Isabella - bloggaren och entreprenören. För en riktig entreprenör är tjejen som endast 20 år gammal driver flera företag och har tusen ideér.

För eleverna var detta bara början på en kväll med glitter & glamour. På Akademiska föreningens borg i centrala Lund väntade ett party med drygt 500 nya procivianer. Trerättersmiddag och en DJ som skapade superdrag på dansgolvet. Hur många skolor mäktar med detta? 
Den röda mattan är utrullad för Isabella Löwengrip och rektor Kåberg

Häromdagen bjöds vi på en odyssé av kändisar när Leif Brodén koncernchef på Södra föreläste. Leifs arbete har tagit honom till möte med Barack Obama, Nelson Mandela och Vladimir Putin. Leif var även bjuden på Freddy Mercurys 40-års fest. Efter fem års boende i Australien lärde Leif känna Peter Garett i egenskap av miljöminister. Peter Garrett var under slutet på 1980-talet mer känd som sångare i Midnight Oil. Nedan ligger ett You-tube klipp med deras största hit.

Inte nog med det - förra fredagen hade vi besök av förra landslagspelaren och Napoli-proffset Jonas Thern, en av VM-hjältarna från USA 1994 när Sverige knep en bronspeng i fotbolls-VM. Under sent 1970-tal och tidigt 1980-tal mötte Jonas Thern undertecknad ett flertal gånger på fotbollsplanen. Jonas driver idag utbildningsföretaget Calcio som inriktar sig på att utbilda elitfotbollsspelare.

Och när vi ändå är inne på fotboll och stjärnor. Vi hade under veckan besök av Malin Feuk som arbetar för Master Group Sport i Milano. Master Group Sport är länken mellan företag och idrottsklubbar. Malin arbetar med bland annat AC Milan och Juventus. Malin träffar under sin "vanliga" arbetsdag stjärnor som Zlatan, Alessandro Del Piero och Andrea Pirlo. Det var en hel del elever som ville ha hennes jobb...

Malin Feuk, Ilir Kelani och Nenad Petkovic - två av grabbarna som vill ha Malins jobb





 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar