söndag 9 oktober 2011

Att fira framgångar

Vi tycker det är viktigt att ta varje tillfälle i akt att fira framgångar och annat som är roligt att belöna. Åtskilliga gånger har skolans personal serverat tårta, glass, vaniljhjärtan, kanelbullar mm vid skolans centrala punkt - barakvariet vid olika bemärkelsedagar eller framgångar. Förra fredagen fick vi några skolmästare i golf och i tisdags vann Micro-Pack UF första pris i Bästa Årsredovsining. Och inte nog med det – det var ju kanelbullens dag i veckan. Det blir ju svårt att fira varje dag men det var extra kul att i fredags skicka ett SMS till eleverna med följande:


”Det finns alltid något att fira - Skolmästare i golf, Bästa Årsredovisning & så har det ju varit kanelbullens dag. Kanelbullar till alla från kl 12. Bra jobbat”

Golfgänget som åkte upp till Mosjö Golf & Country Club utanför Örebro för att försvara ProCivitas färger i Skol-SM i golf bestod åk3-eleverna Jennys Haglund och Sebastian Rosenlund och åk2-eleverna Simon Dahlin och Oliver Pousette. Och dom spelade bra - mycket bra. Så bra att de spöade RIG-gymnasierna i Uppsala och Perstorp och alla andra NIU-certifierade skolor. Så bra att de vann Skol-SM. Fantastisk bra faktiskt! Dock är ProCivitas tydligen inte så bra i Svenska Golfförbundets ögon. Ty någon certifiering för Nationell Idrottsutbildning kunde vi inte få. Trots att ProCivitas under många år visat på kvalitet i utbildningen och framgångar inom golfen med bla seger i GG-open (golfgymnasiernas egen tävling) 2006 och 2008 samt topplaceringar i Skol-SM år efter år och nu seger 2011 räcker det inte. Jönköping och Kalmar är bättre i Småland enligt Golfförbundet. En ekvation som självklart inte går ihop.

I tisdags var det UF-kickoff i Konserthuset. UF-året 2011-2012 i Kronobergs län sparkades igång med pompa och ståt. Självklart fanns ProCivitas på plats med ett stort gäng nya UF-företagare. Aldrig tidigare har vi haft så många elever och företag igång. På plats var även 2010-2011 års Svenska mästare Brädbolaget (1:a i Bästa monter och 2:a i Bästa Företag) och Sveriges Bästa UF-lärare Charlotte Löfgren. Detta var en kick-off men samtidigt en avslutning på det gamla UF-året genom att det allra sista priset skulle delas ut - Bästa Årsredovisning. Visst fanns det förhoppningar att något av ProCivitas duktiga företag skulle ta hem även denna katergori. Och det kändes skönt och rättvist att grabbarna i Micro-Pack tog hem det. Under UF-finalen i april hade de kammat hem flera andraplaceringar. Nu fick de äntligen ett efterlängtat förstapris. Grattis!

Lars, Felix, Jenny, Simon, Sebastian och Oliver

Simon, Filip och Emil i Micro-Pack

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar