söndag 23 oktober 2011

Världens viktigaste uppdrag

Vi har världens viktigaste uppdrag och i det uppdraget ingår att stolt tala om det för alla blivande elever och deras föräldrar. Och så som vi gjorde det under Öppet Hus i lördags! Aldrig tidigare har vi räknat in så många besökare under ett Öppet Hus. Jag är stolt över att vi kan visa en skola med personal och elever med ett så stort engagemang.

Redan innan vi öppnade portarna hade vi räknat in över 40 besökare och när klockan närmade sig stängninsdags hade 713 besökare passerat över den röda mattan och in i skolan. Och då tror jag inte att de besökare som kom efter vi officiellt stängt blev inräknade. De två inplanerade infopassen blev tre. Jag är mycket tacksam och stolt över lärarnas förmåga till att improvisera, anpassa och överkomma för att lösa situationen snabbt och köra ett tredje pass.  

Vårt viktigaste budskap var att förmedla en känsla av kvalitet och engagemang i allt vi gör och att detta ska ge eleverna en guldbiljett till framtiden

Informationspass 1 i en fullsatt Samlingssal
Motivation, prestation och resultat
I tisdags hade vi besök av Johan Plate, en av Sveriges främsta idrottspsykologer. Johan Plate pratade om motivation och prestation för personal och elever. Plate inledde med framgångskonceptet curry, te och vara glad. För det är vad en 100-årig indier hade som livsfilosofi och nu har han som 100-åring genomfört ett maratonlopp. Plate pratade även om serotonin som en stämningshöjare. Serotonin är en viktig signalsubstans i hjärnan som bland annat reglerar vårt stämningsläge. Plates serotoninhöjare är 1) humor, 2) fysisk aktivitet, 3) mörk choklad och 4) ett positivt socialt kontext. Framöver kanske varje lektion inleds med en rolig historia, lite gymnastikövningar, en bit mörk choklad och allt detta i vårt positiva sociala kontext av procivianer.
 
Draknästet
I onsdags hade vi bjudit in några stora drakar i regionen - Landshövding Kristina Alsér, Regionchef för UF Sofie Örnvinsson, Henrik Strid, finansiell placerare och riskkapitalist och Ian Birch konsult inom organisation och ledarskap. Dessa personer var inbjudna för att agera drakar i vårt eget Draknäste. Åtta UF-företag fick chansen att sälja in sina idéer till Drakarna och tre företag belönades för sina idéer. Det här är ett koncept som kan utvecklas till något stort! Landshövdingen bloggade om Draknästet:

De vinnande UF-företagen i Draknästet
Inte bara eleverna behöver utbildning
Vi blir bara smartare och smartare… Av någon anledning hamnade ett antal utbildningsdagar för personalen under just denna hektiska vecka. Vi har fått utökade geografiska kunskaper om Sverige efter tripper till Hooks Herrgård, Oskarshamn, Halmstad och Malmö. Och inte nog med det – vi har fått mycket kunskaper som vi kan använda oss av i vardagen för att bli ännu bättre på det vi gör.

Jennifer Carlsson har varit i Oskarshamn, inbjuden av skogsindustrierna (bla Södra) för få bättre kännedom om karriärvägar inom branschen, Charlotte Löfgren och Charlotta Cesar har varit i Malmö för coachutbildning, Lotta Håkansson, Sanna Wirland och Maria Daniels har varit i Halmstad och utbildats i entreprenörskap medan jag fick åka till Hooks herrgård för utbildning inom rektorslyftet. Det är kul att så många har haft möjlighet och tid att utvecklas för att hela skolan ska kunna utvecklas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar