måndag 9 april 2012

Make it happen


                                                                                   
   "Get all the education you can, but then, by God, do something. Don't just stand   there, make it happen".
                                                                  Lee Iacocca, General Motors

En av de mest spännande tiderna på läsåret är när åk-9s val till gymnasiet börjar klarna. Under hela hösten har vi arbetat intensivt med att tala om att ProCivitas är bra val som ger dig bästa möjliga förutsättningar för framtiden. Från mitten på februari har vi kunnat konstatera att sökandebilden är mycket god, till och med bättre än förra året. Och då ska vi komma ihåg att årskullen med 96:or är något färre än föregående årskull. Strax innan påsk publicerade kommunens intagningskansli på Dexter den preliminära antagningen till hösten. Samtidigt förberedde vi oss för att göra ett utskick till alla våra antagna elever. I detta utskick ligger ett välkomstbrev och en snygg t-shirt med "Class of 2015". Brevet kommer att landa i era brevlådor strax efter påsk.



En bra utbildning är en biljett till framtiden. Men det kräver hårt arbete för att nå långt. ProCivitas alumniordförande Peter Conneés devis passar väl in på de som vill lyckas; Be nice, Work hard, Dream BIG

Under de senaste veckorna har vi fått flera kvitton på att eleverna får en bra utbildning på ProCivitas och där deras egen drivkraft och hårt arbete tagit dem ytterligare ett steg på vägen mot de stora drömmarna.
  • Skol-SM i fotboll: ProCivitas grabbar spelar semi-final i Skol-SM i fotboll efter en övertygande seger mot Elov Lindälvs gymnasium i Kungsbacka med 5-1. I semifinalen möter grabbarna Falkenbergs gymnasium. Med rätt inställning tror jag att det blir final i Stockholm den 15 maj!
  • Landslagsuppdrag: En lång rad av elever har under vårterminen varit på landslagsuppdrag i sina respektive idrotter; Jenny Haglund (Id3), golf, Axel Regnell (Id2), rugby, Johan Andersson (Id1), Fredrik Lundgren (Id3) och Dairjan Bojanic (Id2), fotboll. Lägg därtill Felix Jordansson (id2) som varit i Sydafrika och tävlat med de allra bästa golfarna i världen.
  • SM-guld: Våra duktiga elever har även utmärkt sig genom att ta hem några SM-guld; Viktor Odenbrink vann ungdoms-SM i tennis i både i singel och dubbel, Åk1-grabbarna David Palmberg, Mattias Lauritzen, Alexander Lundh och Henrik Johansson vann Lag-SM i bordtennis i klassen HJ17 medan alumnieleverna Andreas Törnkvist och Joakim Bachstätters tog SM-guld i bordtennis i dubbel.
  • Ung Företagsamhet: Vid den regionala mässan Dag X utsågs ProCivitas än en gång till Kronobergs bästa UF-skola och tillsammans med alla våra UF-företag tog vi en lång rad av fina 1:a och 2:a placeringar som gjorde att två av företagen kommer att tävla i SM i ungt företagande i Stockholm den 14-15 maj.
  • Antagningar till utbildningar: Under vårterminen kommer antagningsbesked från amerikanska och brittiska toppskolor; Filip Nilsson (SP3) och Simon Ehrnborg (SP3) och Fredrik Eriksson (NV 2010) är alla antagna till fina utbildningar i England på bla King´s College, Cambridge, Cass Business School, London och Warwick, Coventry.